Instagram počeo da sakriva lajkove u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i ostatku sveta!

Nakon što je Instagram u sedam zemalja počeo da testira sakrivanje lajkova na objavama, taj spisak se sad proširio na čitav svet, tako od sad pogađa i sve zemlje našeg regiona! Kako navodi TechCrunch, Instagram će po slučajnom principu odabrati određeni broj profila iz svake od naših zemalja, tako da je sasvim moguće da to budete baš vi ili čak Famoza!

Kako Instagram pojašnjava, oni očekuju da će uklanjanje brojača značiti da ljudi više neće lajkovati nešto samo zato što su drugi to lajkovali, već će to činiti na osnovu toga da li im se nešto zaista sviđa. Interesantno, ovo isto je počeo da radi Facebook, ali samo u Austaliji. Naravno, mišljenja javnosti su veoma podeljena, ali Instagram navodi da su reakcije generalno pozitivne, ali da ipak neće doneti konačnu odluku bez dužeg testiranja.

Prvi rezultati pokazuju i da influensere već čeka pakao jer svi gube lajkove, pa ih već dobijaju i za do 15 procenata manje. Instagram navodi da će pokušati da nađe neko rešenje za njih, ali isto tako i poručuje da će radije žrtvovati njih ukoliko će to pomoći mentalnom zdravlju ljudi. Čini se da sve zaista ide ka tome da će Instagram na kraju doneti takvu odluku, ali kao što smo već naveli, to na Famozu i našu želju da naš profil činimo aktivnim neće uticati!

Autor: Famoza.net 

Foto: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

One thought on “Instagram počeo da sakriva lajkove u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i ostatku sveta!

  1. Ja idalje mogu da vidim lajkove, ali na nekim stranicama koje pratim na story su izbacivali da ne mogu da vide lajkove i da li mi mozemo da ih vidimo, vecina moze da vidi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.