Zabranio komentare: I Šako Polumenta “pozajmio” pesmu od BTS-a!

Svima nam je još u svežem sećanju pesma “Veran” Ace Lukasa koja je predstavljala besramnu kopiju hita BTS “Mic Drop”, a sad se iste stvari ponavljaju sa drugim umetnikom sa ovih prostora! Naime, pesma “Bijeli cvijet” Šaka Polumente izuzetno podseća na “Don’t Leave Me” BTS-a, koji je objavljen godinama ranije!

Kad preslušate obe pesme, lako ćete primetiti izuzetne sličnosti, pa nam se nekako čini da je nemoguće da BTS nije bio “inspiracija”. Inače u potpisu pesme “Bijeli cvijet” uredno piše da je kompletna pesma nastala u domaćoj produkciji, što podrazumeva i muziku! Alisa Polumenta Brulić i Lelja Moćević pojavljuju se kao autori ove kompozicije, odnosno kao da su je one smislile od početka do kraja. Da podsetimo, slučaj Ace Lukasa bio je malo drugačiji, jer je on kupio pesmu “Veran” od jednog grčkog autora i zaista verujemo da nije imao pojma da je prevaren na taj način. “Veran” je na intervenciju muzičke kuće Big Hit Records obrisan sa YouTubea, a Lukas je najavio da će tužiti spomenutog Grka, iako je prethodno mesecima tvrdio da krađe nije bilo.

Inače, čini se da je Šako itekako svestan da je fandom BTS-a sa ovih prostora primetio šta je on to uradio, a najbolji dokaz je to da je on na YouTube stranici pesme zabranio komentare, jer je očigledno da su na stotine bile veoma negativne! Pesma već ima 10% dislajkova, što je već sad značajno više nego kad su u pitanju njegove druge pesme. Na kraju, ako otvorite neki njegov drugi video, primetićete da su tamo komentari i dalje dozvoljeni! Nema sumnje da će BTS fandom još jednom pronaći način kako da obavesti Big Hit Records koji onda ima mogućnost da uradi isto što je učinio i Aci Lukasu. Čini nam se da će narednih dana biti vrlo zanimljivo, ali poslušajte obe pesme i donesite zaključke. Naš je taj da su i za neuporedivo manje sličnosti drugi umetnici gubili na sudu i bili optuživani za krađu. Ovde slučajnosti nema.

Pročitajte još  Jimin šalje ljubav za Hrvatsku! (video)

Autor: Famoza.net 

Foto: BTS promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

3 thoughts on “Zabranio komentare: I Šako Polumenta “pozajmio” pesmu od BTS-a!

  1. U refrenu koji peva samo Adina jasno može da se čuje da su i muzika, pauze u tekstu i tonovi gotovo isti. Mislim da su bili previše ,,inspirisani" BTS-om…

  2. Stvar koja je ocigledna da je ukradena je refren koji Adina peva… Sve je istoooooo… Kao da slusam istu pesmu samo sa drugacijim tekstom… Stvarno se nadam da ce se ova pesma ukloniti… Ali naravno, kao sto smo videli i iz drugih primera-uvek se nadje nacin da se ukloni kopija…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.