Ed Sheeran optužen za krađu pesme, mora na suđenje!

Ed Sheeran optužen za krađu pesme, mora na suđenje!

Ed Sheeran ima velike muke ovih dana, jer će morati na sud kako bi dokazao da nije ukrao svoj veliki hit “Thinking Out Loud” od legendarnog muzičara Marvina Gayea. Iako je on poslao zahtev da suđenja uopšte ne bude jer smatra da je očigledno da ništa nije ukrao, sudija je odbio taj zahtev i poslao ga optuženičku klupu!

Interesantno, sudija kaže da nije u stanju da sam proceni da li je Ed nešto kopirao ili nije, ali je pokazao video u kome Ed peva i svoju pesmu, ali i pesmu Marvina Gayea. Kako je legendarni muzičar odavno preminuo, tužbu protiv Eda pokreće njegova porodica. Interesantno, oni su prethodnih godina već uspeli da tuže i pobede Robina Thickea, dokazavši da je on ukrao veliki deo svog hita “Blurred Lines” od Marvina Gayea iz njegove pesme “Got To Give It Up”. Oni su za to dobili pet miliona dolara!

Kao što možete čuti, sličnosti između dve pesme nisu baš preterane, tako da ovde svakako nije reč o brutalnoj krađi kao kad pričamo o čitavom slučaju BTS-a i Ace Lukasa. Sličnosti definitivno postoje, ali sem porodice pokojnog pevača, niko i pre toga nije ni spominjao. Čini se da je ishod suđenja vrlo neizvestan!

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Ed Sheeran

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  Ed Sheeran postaje milijarder nakon sulude zarade od nove turneje!

3 thoughts on “Ed Sheeran optužen za krađu pesme, mora na suđenje!

  1. Ovo je pretjerivanje i očigledno njegova porodica gleda samo kako će nekoga tužiti i izvući novac.
    Ovo je nepoštovanje ne samo prema Ed-u i drugim muzičarima, nego i prema Marvinu, samo su pokazali da im je novac najbitnija stvar…
    I pjesme mi nisu slične, kada je kopija to se odmah vidi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.