Ed Sheeran imao najprodavaniju muziku u 2017. godini!


Ed Sheeran postigao je ogroman uspeh sa svojim trećim studijskim albumom “Divide” koji je prodat u ogromnim količinama u 2017. godini što ga je načinilo izvođačem sa najboljom prodajom!

Za samo par dana biće godišnjica od izlaska Edovog albuma “Divide” koji je proglašen za album koji se najbolje prodavao u prethodnoj godini na globalnom nivou i dobio je višestruko platinasto izdanje u čak 36 zemalja, dok je njegov singl “Shape Of You” ostvario najbolju prodaju i višestruko platinasto izdanje u 32 zemlje.

Ed je već peti dobitinik ove nagrade u koju se uračunava prodaja muzike od digitalnih formata pa sve do vinila, a prošlogišnji dobitnik ove nagrade je Drake, koji se za 2017. godnu našao na drugom mestu, onda pre njega tu su bili Adele, Taylor Swift i One Direction. Diretkor Warner Music organizacije priznao je da ovo nije zanemarvljiva nagrada i da smatra da nije mala stvar kada vas proglase najvećom zvezdom na planeti koja ima najprodavaniji album i singl.

“Ovo je rezultat dugogodišnjih ambicija, kreativnosti i napornog rada. Ed je stvarno odličan tekstopisac, pevač i izvođač, koji ima sposobnost da se istakne u gomili ljudi. On ima posebnu povezanost sa fanovima,” rekao je on. Global Top 10 prikazuje koji izvođač ima popularnu muziku, a album “Reputation” Taylor Swift, koji je izašao u novembru prošle godine, ostvario je odličan plasman i našao se na 3. mestu. Evo i top 10 izvođača koji su imali najbolju prodaju u 2017. godini na svetskom nivou:

Pročitajte još  Taylor Swift o stvarima koje voli: „Game Of Thrones“ je inspirisao „Reputation“, obožavam Lanu Del Rey i Drakea!

Ed Sheeran
Drake
Taylor Swift
Kendrick Lamar
Eminem
Bruno Mars
The Weeknd
Imagine Dragons
Linkin Park
The Chainsmokers

Autor: Famoza.net
Foto: Instagram/ Ed Sheeeran

The following two tabs change content below.
Milica Jovanović je jedna od urednica portala Famoza.net. Prvi put se predstavila čitaocima putem svog bloga Tinista's Academy i kao vlasnica i glavna urednica izdanja digitalnog časopisa o Martini Stoessel - "We Love Tini". Ističe da je rad na Famozi jedinstveno iskustvo i odlična prilika da i drugi čuju glas tinejdžera.

One thought on “Ed Sheeran imao najprodavaniju muziku u 2017. godini!

  1. Svaka cast Edu,ali ipak Tay je ona koja je ma trecem mestu a album je izasao u novembru❤👑

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.