Dua Lipa sad predstavlja srpska i bosanska jela kao albanska!

Dua Lipa nastavlja da daje izjave koje je predstavljaju kao neobrazovanu i zlonamernu, a nakon što je promovisala terorizam, sad je u jednom šou počela i da prisvaja tuđa nacionalna jela! Naime, ona je tako objasnila svetu da su leskovački ajvar i bosanski sudžuk zapravo albanska tradicionalna jela!

Iako ne sumnjamo da je ona iskrena kad kaže da voli ova jela kao i da su ona možda popularna u Albaniji, istina je da nijedno ni drugo jelo nemaju nikakve veze sa ovom zemljom. Mrtva hladna, ona je opisala šta je sudžuk rekavši da je to albansko tradicionalno jelo, a da sve bude smehotresno, dok ona priča, u pozadini se lepo vidi slika na kojoj piše “bosanska sudžuka”.

Posle toga, ona je istu besmislicu pričala i za ajvar, dok su u pozadini išle slike leskovačkog ajvara. Ajvar je tradicionalno jelo na koje pravo dele Srbija, Severna Makedonija i Bugarska, a vlasnici prava na leskovački ajvar već su pokrenuli tužbu protiv autora ove emisije. Oni navode da su više ljuti upravo na autore emisije jer su oni odabrali da stave sliku leskovačkog ajvara, predstavljajući ga kao albanski proizvod, prenosi Nova S. Svoje tužno izlaganje Dua je završila pričajući o piti sa spanaćem, koju je takođe nazvala albanskim tradicionalnim jelom.

Naravno, komentari na tviteru su urnebesni, ali najtačnije deluje onaj koji je pomalo eksplicitan, a koji možete videti iznad! Nama je zaista fascinantno koliko Dua promoviše stereotip o Albancima kao narodu koji prisvaja tuđe kulture i teritorije, ali ni sad nismo sigurno da li ona to radi iz iskrenog neznanja ili jer namerno želi da stvori pogrešnu sliku o svima nama.

Pročitajte još  Britanci osuđuju Dua Lipu, ona tvrdi da je nismo dobro shvatili!

Autor: Famoza.net 

Foto: YouTube screenshot

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

5 thoughts on “Dua Lipa sad predstavlja srpska i bosanska jela kao albanska!

  1. Svakom svojom izjavom samo se sve vise pokopava, dobro da nije rekla da Novak Djokovic ima albanske korene ili da je burek tradicionalno jelo tamo dole

  2. Ona je smijena matere mi, zaista se pitam koliko su je budale platile da se provaljuje ovako

    1. jesi li glup? burek, cevapi i ajvar tradicionalni su obroci u svim balkanskim zemljama. Ona ne tvrdi da su to albanska jela, kaže da je to tipična hrana u Albaniji, a takođe i ostatak balkan-a.

  3. Još samo fali da kaže da su Beograd i Sarajevo na području Albanije 👁👄👁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.