Demi Lovato: Puni ste mržnje ako za dete kažete da je muško ili žensko!

Demi Lovato zaista se ne boji da kaže šta misli, iako je nekad zaista teško složiti se sa tim. Ona je tako na svojim društvenim mrežama podelila tekst u kojim je jako povredila mnoge porodice. U suštini, ono što Demi kaže jeste da nijedna majka ne sme da svoju bebu označava kao muško ili žensko.

Kako Demi još pojašnjava, ako za svog malog brata kažete da je muško, ili za vašu malu sestru da je žensko, vi automatski mrzite transeksualne osobe! Demi je u svojoj Instagram objavi na devet strana u stvari podelila mišljenje jednog trans aktiviste koji kaže da smo svi loše osobe ako kažemo da je neko muško ili žensko na osnovu toga sa kojim polnim organom je beba rođena.

“Postoje dečaci sa vaginama i devojčice sa penisima, ali i osobe koje nisu ni muško ni žensko. Ideja da smo ono što jesmo na osnovu naših genitalija nije u skladu sa naukom” kaže se između ostalog u tekstu. Doduše, ta ista nauka ističe i da trans osobe čine izuzetno mali procenat društva, tako da je priča da ste puni mržnje jer svog malog brata ili sestru zovete “bata” ili “seka” a ne nekako u trećem licu jednine (“to?”) zaista potpuno besmislena.

Pročitajte još  Sudar megazvezda: Znate li kojim delovima planete vladaju Ari, Biebs, Sel, Demi i Taylor Swift?

Za trans osobe najvažnija je mogućnost da kad sazreju i shvate šta su zapravo, to mogu slobodno da izraze, a što je njihovo pravo čak i u našim zemljama. To naravno nikome na osnovu svoje orijentacije, boje kože ili bilo čega drugog lepi ovakve užasne etikete na enormnu većinu društva koji sebe definiše kao muško ili žensko.

Mi uopšte ne sumnjamo da Demi ima dobre namere, ali isto tako, to nipošto ne znači da je njeno mišljenje, ma koliko bilo iskreno ujedno i tačno. Dakle, slobodno nazivajte svoju braću i sestre na osnovu polova kojima pripadaju, a ukoliko jednog dana shvate da su transrodni, na vama je da pronađete način da ih podržite.

Autor: Famoza.net 

Foto: Instagram/Demi Lovato

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  I u pravu je: Kelly Osbourne tvrdi da njena drugarica Demi Lovato nikad neće biti izlečena!

2 thoughts on “Demi Lovato: Puni ste mržnje ako za dete kažete da je muško ili žensko!

  1. Upravo zbog svega ovoga volim Blaire White, trans jutjuberku koja se bori da objasni da ovakve gluposti ne dolaze od trans osoba već od trans aktivista, strejt belaca koji se "trude da unaprede položaj trans ljudi", a zapravo im samo otežavaju situaciju.

  2. Ovo su takva nenormalna lupetanja… kad osoba odraste nek bude sta hoce, ali kad je beba rodjena naravno da je bitno da li je musko ili zensko, razlika je
    osoba sa toliko pratilaca i uticaja da promovise potpuno pogresne stavove i vrednosti… bukvalno samo otezava trans ljudima, kao sto rece komentatorka iznad. u se i u svoje kljuse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.