Da li su fanovi K-Pop grupe BLACKPINK preterali?

Još otkad postoje pop zvezde, bilo je i skandala sa njihovim fanovima. Aktivni fandomi već dugo igraju glavnu ulogu u promociji K-Popa širom sveta, ali grupe fanova sa društvenih mreža svoje aktivnosti počeli su da sprovode i van mreže. Jedan od primera za ovo je grupa Blackpink, verovatno najveća devojačka grupa na svetu, sa milionima i milionima prodatih singlova i muzičkim spotovima koji su gledani više od milijardu puta na YouTubeu.

Ranije ovog meseca, fanovi K-Pop grupe Blackpink poslali su mali konvoj ‘protestnih kamiona’ prekrivenih LED tablama u sedište agencije Blackpinka – YG Entertainment. Hteli su da se požale na način na koji se YG Entertainment navodno ophodi prema Jisoo, jednoj od članica grupe. “Pošteno se ponašajte prema Jisoo“, pisalo je na jednoj od poruka dok su druge poruke upozorile YG Entertainment da paze na prava i interese od Jisoo kao i da oni pokazuju manje ravnodušnosti prema njenim promocijama i marketingu u Kini.

Kamione je poslala grupa kineskih fanova koji su se nazivali ‘China Jisoo Bar’, a činilo se da su uznemireni zbog toga što Jisoo očigledno uvek ima najmanje vokalnih delova u pesmama grupe, kao i da se najmanje prikazuje u njihovim muzičkim spotovima. Za YG ovo iskustvo je već bilo poznato. Samo ovog meseca fanovi još dve članice grupe, Jennie i Lisa, poslali su kamione u kancelarije agencije u znak protesta zbog njihovog navodnog maltretiranja. Ova grupa fanova izdala je ultimatum gde je pretila da će prestati da podržava ovu K-Pop grupu ako ne naprave promene Lisinom stajlingu, komercijalno dostupnim fotografijama i kvalitetu njene internet veze.

Pročitajte još  Usher postao fan BLACKPINK nakon što je otišao na njihov koncert: Napravile su šou!

YG Entertainment je imao slične skandale i sa grupama iKON i The Boyz, ali nakon niza skandala sa grupom The Boyz jedna od fanova je progovorila. Rekla je kako je ranije učestvovala u takvim aktivnostim gde fanovi zajedno pokušavaju da privuku pažnju agencije na Twitteru. Ali odlučila je da povuče crtu jer na ovakav način samo javno sramote i napadaju agenciju i to samo šteti imidžu grupe i samim fanovima.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Blackpink

The following two tabs change content below.

Marta Denić

Marta Denić je urednica portala Famoza.net. Obožava svet pop kulture i poznatih ličnosti, a rad na Famozi joj omogućava da mu se što više približi. Studira španski jezik i hispansku književnost na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Strani jezici su njena strast i jednog dana želi da proputuje svet i upozna različite kulture.

Latest posts by Marta Denić (see all)

Pročitajte još  Ari, BTS, Billie, Camila Shawn: Stigao je YouTube rewind, ali je ponovo ispljuvan!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.