Ove činjenice o životu Taylor Swift bi trebalo da saznate!

Taylor Swift je poznata kao jedna od najbogatijih i najuspešnijih kantri / pop zvezda današnjice, ali nažalost, zbog večite drame i problema, mnogi ljudi koji nisu Swiftieji ne znaju koliko ona zapravo čini za muzičku industriju svojim stavom i odlučnošću, i koliko je sopstvene muzike zapravo sama napisala. Ako ne znate ove činjenice o Tay, ovaj post je stvoren za vas, i sličan je onima koje smo vam već pripremili o Camili Cabello, Billie Eilish i drugim zvezdama!

Napisala je knjigu kada je bila tinejdžerka

Svoj talenat za pisanje Taylor neprestano pokazuje u pesmama, ali taj talenat je svakako univerzalan, tako da bi Tay verovatno bila i dobar autor romana – još kao tinejdžerka napisala je knjigu “A Girl Named Girl” koju njeni roditelji još čuvaju.

Napisala je svaki stih svake pesme albuma “Speak Now”

Kako je Taylor Swift odlučna i neustrašiva, nju su mnogo povredili tračevi s početka karijere da ona zapravo ni ne piše svoje pesme kako to predstavlja javnosti – zato je odlučila da treći album “Speak Now” snimi i napiše potpuno sama, a to se pokazalo kao najbolja moguća odluka.

“Kiss Me” je prva pesma koju je naučila da svira

Taylor je jako romantična duša, i voli stare romantične klasike u muzici, pa je prva pesma koju je ikad naučila da svira na gitari pesma “Kiss Me” od The Sixpence None the Richer.

Pročitajte još  Selena o Justinu: Voleo me je, a onda me je odbacio

Napisala je mnogo pesama za druge izvođače

Kako to uglavnom i biva sa autorima pesama, Tay nije otpevala svaku svoju pesmu, već je neke poklonila svojim prijateljima. Neke od najistaknutijih pesama koje je napisala za druge su “Better Man” od Little Big Towna, “Babe” za grupu Sugarland, a najveći hit svakako je “This Is What You Came For” koju je napisala za bivšeg dečka Calvina Harrisa pod pseudonimom Nils Sjoberg.

“Blank Space” je napisala jako brzo, a za “All Too Well” joj je trebalo više meseci

Jedan od najvećih Tayinih hitova “Blank Space”, kako ona kaže, veoma je bilo lako sastaviti jer je već imala dosta ideja u glavi koje je samo sklopila, ali pesma “All Too Well” ubedljivo je njena najemotivnija ikada, zato ju je megazvezda sastavljala čak mesecima.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Taylor Swift

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje neguje od detinjstva, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost, fotografija i filologija hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi joj upravo to omogućava.
Pročitajte još  Marija nam šalje kviz o svojoj omiljenoj muzičarki, Taylor Swift!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.