BUDI – Otvoren konkurs za decu iz cele Srbije

Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI poziva sve obrazovne i kulturne institucije, organizacije i decu do 15 godina da pošalju svoje radove i pokažu nam šta ih čini srećnim. Konkurs je otvoren do 20. aprila 2019. BUDI organizuju Kulturni centar Pančeva i UG BUDI.

BUDI, odnosno Bijenale umetničkog dečjeg izraza, jeste međunarodni festival posvećen dečjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za decu. Glavni ciljevi BUDI-ja su približavanje umetnosti i kulture deci, prevazilaženje barijera staromodnih institucija, ohrabrivanje kreativnosti kod najmlađih, promocija i razvoj talenata kod dece u različitim oblastima kreativnosti, povezivanje i upoznavanje dece s drugim kulturama, kao i podrška inkluziji marginalizovanih grupa dece.

Konkurs za decu do 15 godina otvoren je do 20. aprila 2019. godine u nekoliko kategorija:

– Vizuelna umetnost/Ilustracija: Srećni trenuci (pas koji maše repom, zrak sunca, osmeh, topao zagrljaj…) Ilustruj ono što tebe čini srećnim.
– Vizuelna umetnost/Maketa: Sreću čine male stvari (tvoja soba za inspiraciju) Napravi model, panoramu, dioramu ili cilindričnu maketu sobe iz tvojih snova.
– Vizuelna umetnost/Dizajn: Leti, leti, leti, leteće vozilo!
Dizajniraj ekološko vozilo koje će se brinuti o prirodi i odvesti te u pravcu ispunjenja tvojih snova.
– Pozorište: Priprema, POZORište, sad!
Osmisli i snimi pozorišnu predstavu, plesnu tačku ili performans (u trajanju od maksimum 20 minuta), postavi snimak na „YouTube” i pošalji nam link.
(Konkurs je otvoren za individualce, neformalne grupe, dramske školske sekcije i dramske studije. Odabrane predstave i performansi biće uvršteni u glavni program 8. BUDI festivala.)
– Književnost: BUDI Reč
Napiši nam pesmu, bajku, strip ili priču.
– Muzika: Muzička kutija
Pošalji nam snimak svoje autorske muzike, svog benda, hora, plesne grupe…
(Konkurs je otvoren za svu talentovanu decu. Odabrani izvođači biće uvršteni u glavni program 8. BUDI festivala.)
– Ekologija/Inovacija/Eksperiment: BUDI Kreativac
Osmisli naučnofantastični eksperiment ili izum i pošalji nam njegov crtež/video/maketu.

Svi konkursi su otvoreni do 20. aprila 2019. godine. Autorski i/ili grupni radovi mogu se dostavljati poštom ili lično na adresu:
Kulturni centar Pančeva
Vojvode Živojina Mišića 4
26000 Pančevo, Srbija
ili elektronskom poštom na adresu: [email protected], s naznakom: „Za 8. BUDI konkurs”.

Uz svaki rad neophodno je dostaviti: ime i prezime autora, godinu rođenja, naziv škole ili organizacije, poštansku i e-mail adresu, kao i kontakt telefon.

Autor/ka i/ili podnosilac prijave na Konkurs 8. BUDI može učestvovati s više radova i u okviru različitih konkursa. Radovi moraju biti propisno upakovani i zaštićeni ukoliko su lomljivi. Ne smeju se savijati ili uramljivati. Oštećene ili neuredno realizovane radove žiri neće uzimati u obzir prilikom nagrađivanja, niti izlagati publici. Radovi se ne vraćaju! Učešćem na Konkursu autori su saglasni da se njihovi radovi mogu reprodukovati i koristiti za promociju festivala.

O kvalitetu radova odlučivaće stručni žiri, a najbolji radovi biće uvršteni u zvaničnu selekciju 8. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza. Dodela nagrada i priznanja učesnicima i mentorima biće upriličena na specijalnoj svečanosti tokom BUDI festivala, koji će biti održan od 15. maja do 15. juna u Pančevu.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Smatra da je rad sa tinejdžerima i borba za dolazak mladih zvezda u region najbolji posao na svetu, iako malo ko to razume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.