BTS prinuđeni da se brane od kritika zbog nastupa u Saudijskoj Arabiji

Prethodnih meseci, brojni izvođači su pod pritiskom javnosti odlučili da ipak odustanu od koncerata u Saudijskoj Arabiji, često teška srca odbijajući milione dolara. BTS ipak su odlučili da posete ovu zemlju, ali su se zbog brojnih negativnih komentara obratili javnosti.

Momke dakle očekuje nastup u Rijadu, glavnom gradu ove države i to 10. oktbora na stadionu. Oni dolaze na poziv tamošnjeg princa Mohammada bin Salmana koji je optužen za ubistvo jednog novinara američkog lista Washington Post. Članovi grupe kažu da su svesni toga, ali da ovde postoji viši cilj, a to je da vide svoje fanove u ovoj zemlji, jer oni nisu ništa skrivili.

“Ne bih rekao da smo lako doneli odluku”, priča RM u intervjuu za magazin The Hollywood Reporter. “Međutim, dobili smo zvanični poziv. Davno je bilo kad smo poslednji put pevali u tom delu sveta – još 2015. u Dubaiju.” Jimin dodatno pojašnjava situaciju rečima, “Da pojednostavim – gde god nas fanovi žele, mi ćemo doći. Tako se mi osećamo.”

RM takođe misli da uvek treba tražiti pozitivne stvari u svakoj situaciji. “BTS se ne bavi ratom i mirom ili umiranjem od gladi. Mnogo je problema i u Americi i u Južnoj Koreji… Mislim da šaljemo poruku da treba voleti sebe, ali i zapažiti sitnice oko nas.” Saudijska Arabija često je na meti kritika i zbog represije prema lokalnom stanovništvu i krajnje surovim, srednjevekovnim zakonima poput javnih pogubljenja koja podrazumevaju odsecanje glave mačem.

Pročitajte još  K-pop grupe prekinule sve aktivnosti zbog smrti Goo Hare!

Autor: Famoza.net 

Foto: Promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

5 thoughts on “BTS prinuđeni da se brane od kritika zbog nastupa u Saudijskoj Arabiji

  1. Sta ce nam bolji idoli od BTS, nema ih i nece ih biti za mene. Onii suu osobe koje su mi promijenile gledanje na svijet i na sebe samu, jedina zelja koju imam da dodju na Balkan ali i akoo ne moguu ja cu ih voljet zauvijek i nista nece to promijeniti…😍😍💓🖤😣 forever ARMY

  2. namjoon nikada nije rekao to poslednje. ceo intervju je izmenjen i svaku njihovu rec su uzeli is konteksta xx 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.