Tužno: BTS najavili svetsku turneju koja ne zaslužuje takvo ime

BTS su najavili svoju novu svetsku turneju, ali to “svetsko” može da bude samo pod znacima navoda jer je reč o maloj seriji koncerata isključivo u najbogatijim zemljama, što predstavlja neshvatljivu odluku menadžmenta momaka i veliko nepoštovanje prema fandomu koji ih očekuje i na našim prostorima.

Takozvana svetska turneja kreće u maju u Los Anđelesu a sledeće stanice su Čikagu i Nju Džersi, nakon čega momci idu u Evropu gde će verovali ili ne, imati samo dva nastupa, i to u Parizu i Londonu. Između Sjedinjenih Država i Evrope, oni će imati i jedan koncert u Južnoj Americi, odnosno Sao Paulu.

Iako naravno postoje šanse da bude dodato još datuma, ovako skromna najava govori nam da će eventualno biti dodat još koji nastup na istim lokacijama i ništa više od toga. Zašto se to radi na taj način nama je neshvatljivo, pa BTS Army mogu samo zavide drugim fandomima čije zvezde možda ne dolaze na naše prostore, ali makar drže desetine koncerata na našem kontinentu. Još jednom, ovo nikako nije kriva momaka iz benda koji ne planiraju turneje, već samo njihovog menadžmenta.

Autor: Famoza.net

Foto: Promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  BTS ponižen na jednoj od najuticajnijih radio stanica na svetu: Zvuče kao buka sa gradilišta!

8 thoughts on “Tužno: BTS najavili svetsku turneju koja ne zaslužuje takvo ime

 1. Eh,bezveze. Da bar dosta koncerata odrze makar i samo u bogatim zemljama, a ne ovako.To je samo njima na stetu, a fandom tuguje.

 2. Ko vam je dozvolio da vređate našeg Mister Bang PDja i naš Big Hit. Nemate pravo da išta govorite.
  Bighit and BTS 4eva

   1. Onda po vašem komentaru svaka poznata ličnost se uvrijedljivo odnosi prema fanovima jer nije došla na Balkan. Sada, kako se vidi po mjestu, svaki koncert sa ove turneje biće na nekom velikom stadionu, a mi nemamo neki veći stadion koji ima kapacitet 50k mjesta. Ni ovaj naslov mi nije jasan. Zašto je tužno? Ovo bukvalno dođe kao dopuna Love Yourself turneje, a i kako je naznačeno biće još datuma i mjesta. Prekidaju LY turneju u aprilu, a SY počinju u maju, oni nijesu mašine i ne mogu da posjete sve države, a pritom još nijesu objavljeni svi datumi. Ni Ari, Taylor i drugi nijesu posjetili balkanske zemlje pa im turneja nije bila ni tužna, a ni jadna. Menadžment igra na sigurno. Ovo nije nikakvo nepoštovanje fandoma, već zahvalnost i poklon jer su skoro godinu dana na turneji, rade 24/7 i pri tome su opet odlučili da održe još koncerata.

    1. Uvredljivo je što imaju dva koncerta u Evropi, ovo je bukvalno jadno i strahovito nepoštovanje BTS menadžmenta. Ari drži desetine koncerata po Evropi, baš kao i Selena i Justin. Demi i Taylor uvek kritikujemo zbog toga što se ponašaju kao BTS menadžment.

     1. To je kpop i ne možete očekivati da će oni održati 10 koncerata u pola država Evrope. Kpop je tek nedavno počeo da dobija medijski prostor i menadžment jednostavno želi da igra na sigurno. Tek završavaju LY turneju, a već kreću na sljedeću. BTS je prošle godine počeo da dobija pažnju i oni ne mogu tek tako da zakazuju koncerte po Evropi. Oni nijesu toliko poznati kao Ari, Jus, Sel i ostali, tako da mislim da imate prevelika očekivanja od njih. Takođe nije ni sigurno da će biti samo 2 koncerta, a pri tome se održavaju na stadionima koji imaju kapacitet od 90k mjesta. U Evropi su se pojavili tek prošle godine i čudo je što su se usudili da organizuju koncerte na STADIONIMA! Nije to strahovito, a ni jadno već vrlo hrabro što su se odlučili na taj korak. Mada, nemam ja tu šta da namećem svoje mišljenje. Poštujem sve što ste rekli, ali smatram da ipak prenagljujete oko ovoga.

     2. Naše iskustvo nam govori da BTS menadžment jako greši i pre svega potcenjuje koliko momci imaju fanova nego samo gledaju keš. Evo ATEEZ pevaju svuda po Evropi po mnogo manjim prostorima jer žele da se predstave publici. Karol Sevilla bez poziva dolazi u Srbiju, Marcus i Martinus dolaze u Srbiju iako u bilo kojoj zemlji Skandinavije zarade 14 puta više novca od svakog nastupa. Razumemo da braniš grupu, ali oni se svakako ne pitaju u vezi svega niti ih krivimo. Njihov menadžment ne možemo ni da razumemo ni da branimo jer je ovo je uz ponašanje Taylor Swift i Demi Lovato prema Evropi jedan od najgorih primera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.