Britanski tinejdžer proglašen krivim zbog planiranja terorističkog napada na koncertu Justina Biebera

Momak koji je planirao teroristički napad na stadionu u Kardifu u junu kada je i uhapšen, sada je zvanično proglašen krivim na sudu.

Ovaj 17-godišnjak je otkriven zahvaljujući „pismu mučenika“ koje bi ostavio nakon terorističkog napada koji je trebalo da se dogodi samo mesec dana nakon tragedije u Mančesteru na koncertu Ariane Grande. Srećom, ova tragedija je sprečena i Britanac je uhapšen na vreme, policija je kod njega pronašla nož i čekić, dok je on tvrdio da ga je Islamska država inspirisala da povredi narod u Engleskoj.

Pismo je sadržalo i preteće poruke poput „Pregazi nevernike autom“, „Napadni nevernike koji se suprotstavljaju Alahu“ a policija je otkrila da je momak pred teroristički napad napravio Instagram nalog gde je napisao da se moli za teroristički napad u Kardifu istog datuma kada je tamo bio i Justin, a u njegovim Google pretragama našli su pitanja poput „kako ukrasti auto od nevernika“, „kako ubiti nekoga nožem“ i slično. Kazna će mu biti izrečena 10. januara – nadajmo se da će to biti dovoljno da teroristi shvate da njihovi planovi ne uspevaju uvek!

Autor: Famoza.net
Foto: Instagram/Justin Bieber

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje otkrila je u ranom detinjstvu, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost i strani jezici hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi i kreativno pisanje joj upravo to omogućavaju.
Pročitajte još  Da li je zaista bolje od originala? Ed Sheeran obradio Jusov "Love Yourself"!

One thought on “Britanski tinejdžer proglašen krivim zbog planiranja terorističkog napada na koncertu Justina Biebera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.