Britanci osuđuju Dua Lipu, ona tvrdi da je nismo dobro shvatili!

Ekstremistički potezi Dua Lipe tek su sa nekoliko dana zakašnjenja privukli pažnju britanskih medija! Međutim, iako je Dua državljanka ove države, niko od njih ne podržava njene stavove, već čitaocima objašnjavaju da ona šalje opasne poruke kakve su čuju samo kod albanskih ekstremista.

Daily Mail tako korektno prenosi da je problem u tome što je Dua postavila mapu Velike Albanije koja osim Albanija i Kosova i Metohije obuhvata još i delove još zemalja, uključujući dodatne delove Srbije, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Grčku. Oni takođe objašnjavaju da je Dua uz sliku napisala i da smatra da su Albanci najstariji narod na Balkanu, i da su svi ostali došljaci. Oni takođe navode da ovo osporavaju Srbi, ali ne napominju da se sa tim nikako ne slažu ni drugi narodi Balkana. Takođe, Kosovo se navodi i kao najmlađa država Evrope koju priznaje većina zemalja sveta, što takođe nije tačno. Kosovo zvanično priznaje manje od 100 zemalja a ono nema ni mesto u Ujedinjenim Nacijama, što je uslov da bi se neka teritorija smatrala državom.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Nakon silnih negativnih reakcija, Dua se oglasila novom objavom koju je nimalo slučajno objavila u crveno-crnoj boji albanske zastave. U svom komentaru, ona kaže, “Moja prethodna objava nije trebalo da izazove mržnju. Tužna sam i ljuta jer je moja objava pogrešno protumačena od strane ljudi koji promovišu etnički separatizam, što ja u potpunosti odbijam. Kad god nešto objavim o Kosovu, svi polude, čak i kad pišem o hrani i muzici, suočena sam sa jakim otporom autentičnoj kosovskoj kulturi. Svi mi imamo prava da bude ponosni na to odakle smo. Ja samo želim da moja zemlja bude na mapi i da mogu o njoj da govorim sa ponosom. Ohrabrujem sve da prihvate svoje poreklo i da uče jedni od drugih. Mir, ljubav i poštovanje za sve.” Nažalost, uklanjanje zastave Velike Albanije i izvinjenje za to je izostalo, tako da se čini da ova njena poruka neće mnogo smiriti strasti i da je objavljena samo zbog pritiska javnosti.

Pročitajte još  Famoza music chart #117 - Glasajte za pet omiljenih pesama svakog dana!

Autor: Famoza.net 

Foto: Instagram/Dua Lipa

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.