Boženin blog: Gospodar prstenova

Boženin blog: Gospodar prstenova

Pozdrav svima! Ja sam Božena i nakon dosta vremena opet se vraćam pisanju blogova. Škola mi je “iscrpila” svu moju inspiraciju, ali evo me opet. Pišem o jednoj trilogiji koja se zove “Gospodar prstenova”, sigurno je većina vas čula za ovaj film, ali i knjigu. Ovaj blog je sličan onome o Divljem konju, ali ovo je malo drugačije.Ovo nije samo preporuka za čitanje ili gledanje, jer ima puno poučnih i vrlo mudrih izreka.

Ja sam to tek shvatila nakon milijun puta gledanja i nikad mi nije dosadio. Nemoguće je sve vidjeti nakon jednog gledanja, a ja ga ni dan danas ne mogu u potpunosti prepričati jer je film snimljen savršeno i ima toliko scena gdje se samo naježim. Od glazbe, pa sve do kostima, vidi se da je za trebalo puno truda koji se isplatio. Reći ću o čemu se radi ako i ja uspijem prepričati.


U jednom malom selu u Hobbitonu živi Frodo i njegov ujak Bilbo i oni su Hobiti. Bili su vrlo male građe kao i ostali Hobiti u selu. Bilbo je imao Prsten koji je bio jedan od njih devet (ukrao ga je od zmaja, ali to se dogodilo u “Hobitima”). Ali nisu znali da je to bio glavni prsten i bio je najjači i njime bi Gospodar Zla Sauron mogao zavladati svijetom i prekriti ga tamom. Na to ga je upozorio čarobnjak Gandalf sivi. Poslao je Frodu na put u Mordor da baci Prsten u oganj gdje je i iskovan jer se jedino tamo može uništiti. Frodo je sa sobom poveo svog najboljeg prijatelja Sam-a, a na putu su im se kasnije pridružili i njihovi prijatelji Pipin i Merry. I oni su pošli na put gdje su imali mnoge prepreke, ali su upoznali Vilenjake, Rohance, čak i Entove(oni su bili živuća stabla). Iako su se razdvojili od Pipina i Merrija, Frodo i Sam su uspjeli baciti Prsten u oganj, uništili su zlo i spasili svijet.

Mislim da je pouka svega kako mali ljudi mogu učiniti velike stvari. I taj film vrijedi pogledati, ili pročitati knjigu pa da sami sebi stvarate događaje i slike. Ja preporučujem film da možete čuti prekrasnu glazbu koju film sadrži, ako vas je strah orkova ne morate. Hvala na izdvojenom vremenu i vidimo se do idućeg puta!

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Smatra da je rad sa tinejdžerima i borba za dolazak mladih zvezda u region najbolji posao na svetu, iako malo ko to razume.

5 thoughts on “Boženin blog: Gospodar prstenova

  1. Ne zelim ispasti pametnica ali ima vise prstenova
    9 za ljude- tj. nazgule
    7 za patuljke
    3 za vilenjake
    I taj prsten sto je Frodo bacio u Plamen planinu je Sauron posebno iskovao samo za njega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.