Andrijanin blog: Borba protiv depresije

Hej Famozo! Ja sam Andrijana i ovo je moj 3. blog. Odlučila sam se da u ovom blogu pričam o malo ozbiljnijim stvarima,a to je borba protiv depresije. Nažalost,veliki deo tinejdžera u Srbiji trenutno pati od depresije i ja se iskreno nadam da će ovaj blog bar malo pomoći bilo kome ko se suočava sa depresijom. Ovde ću navesti 5 stvari koje bi trebalo da pomognu u borbi protiv depresije:

1.Fizičke aktivnosti

Istraživanja pokazuju da fizičke aktivnosti mogu pozitivno uticati na raspoloženje. Vrsta vežbi nije bitna,samo treba biti aktivan.

2. San

Neke osobe koje pate od depresije imaju insomniju dok neke osobe spavaju preterano dugo.Bilo kako bilo,treba preduzeti nešto povodom toga. Jedan od prirodnih načina za rešavanje ovih problema jeste učiniti dan što ispunjenijim i jako je poželjno odlaženje u krevet i ustajanje iz kreveta u tačno odredjeno vreme,kao i izbegavanje popodnevne dremke.

3. Ishrana

Zdrava ishrana je jako bitan činilac u pokusavanju izlečenja depresije. Svi eksperti ističu da bez dobre i zdrave ishrane,lekovi protiv depresije ne mogu biti efikasni.

4. Ciljevi

Kako biste sebi što više pomogli tokom samolečenja,bitno je da ispunite sve ciljeve koje sebi postavite.Najbitnije je da sebi postavite realne ciljeve koje stvarno možete ispuniti u toku dana.

5. Opuštanje

Nemojte polaziti od pretpostavke da se zabavne stvari dešavaju same od sebe. Jedini način da ih učinite mogućim jeste da ih prethodno isplanirate.

Delovi ovog teksta preuzeti su sa interneta. Nadam se da Vam se ovaj blog dopao i da sam barem malo olakšala nečiju borbu sa depresijom. Bye!

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, redakcija@famoza.net a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

3 thoughts on “Andrijanin blog: Borba protiv depresije

    1. Ne! Strašno je čitati ovakve stvari 🙁 Molimo te razgovaraj sa nekim, jer depresija se leči kao i sve, ma koliko ti bilo teško sad.

    2. Nemoj! Porazgovaraj sa nekim, gledaj YT, prosetaj, isplaci se, slusaj muziku, uradi bilo sta samo nastavi da budes jaka i da budes ovde na zemlji. Sve ce proci. Uvek prodje, samo hrabrno napred!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.