Anđelin blog: Upoznajte BTS!

BTS ili takođe poznati i kao Bangtan Boys su K-Pop grupa od 7 člana – Rap Monster, V, Jin, Jimin, Jungkook, Suga i J-Hope. Prvi put su se pojavili 12. juna 2013. godine sa njihovim prvim albumom ‘2 Cool 4 Skool’ (nije greška u pisanju tako se zove). Predstaviću svakog člana pojedinačno ukratko i nešto zanimljivo o njima.

Rap Monster ( Kim Nam Joon )
– rođen 12. septembra 1994. (22 god.)

Vođa grupe. Jedan od 3 repera u BTS-u. Rap Monster piše pesme za grupu. Napisao je njihovu prvu pesmu ‘No More Dreams’ jer nije imao snove kada je bio u školi. On je osoba koja voli da čita. Kada piše tekstove za pesme čita knjige ili druge vrste književnih dela kako bi povećao svoj rečnik.V ( Kim Taehyung )
– rođen 30. decembra 1995. (21 god.)

V je pevač u grupi. Voli da gleda anime. Prijatelji ga zovu Tae Tae jer se lako izgovara. Suga je jednom izjavio o V-u: ‘…Ljudi sa krvnom grupom AB ili su potpuni geniji ili potpuni idioti. On (V) je oboje. Ali ponekad dođe sa svojim stvarno odličnim idejama i iznenadi nas.’ Takođe V je svirao saksofon 3 godine od 7. razreda i prestao je u četvrtoj godini.

Jin ( Kim Seok Jin )
– rođen 4. decembra 1992. (24 god.)

Jin najstariji član grupe i jedan od pevača. Njegovi nadimci su ‘Pink Princess’ i ‘Jin princess’. Nije jedan od najboljih plesača u grupi. Obažava da kuva i obično on kuva za ostale članove.

Pročitajte još  Počastovani: BTS ponovo ima najveće šanse da osvoji Billboard Social Artist nagradu!

Jimin ( Park Jimin )
– rođen 13. oktobar 1995. (21 god.)

Takođe jedan od pevača u grupi. Više puta su ostali članovi potvrdili da Jimin od svih u grupi najviše trenira i vežba, što pevanje, što plesanje. Bavio se baletom. U školi je nazival ‘ružnim’ i ‘debelim’. Tako da je Jimin oko 2 godine trenirao veoma intenzivno i veoma retko jeo išta. Tada je veoma zabrinuo ostale članove. Jin mu je uvek govorio da jede s njim, pitao ga je zašto dopušta sebi da pati na taj način. Jimin mu je odgovorio; “Ne stvarno trebam da uradim ovo”.

Jungkook ( Jeon Jungkook )
– rođen 1. septembra 1997. (19 god.)

Jungkook je pevač i najmađi član. Njegovi nadimci su Kookie, Jeon Jungkookie i Golden Maknae (maknae – korejaski termin za najmlađeg u grupi prijatelja, u ovom slučaju u bendu). Dobar je u imitiranju ostalih članova. Suga je o njemu rekao: ‘Kada sam ga upoznao bio je niži od mene, to što ga gledam kako raste čini meda se osećam kao da sam ga ja odgajao.’

Suga ( Min Yoongi )
– rođen 9. marta 1993. (24 god.)

Jedan od repera. Piše pesme. Pesmu ‘Like It’ je napisao za manje od 40 minuta. Kao Agust D ime 2 solo pesme ‘Agust D’ i ‘Give It To Me’ koje dokazuju njegovo neverovatno repovanje. Puno puta je potvrđeno, sto od njega , što od ostalih članova benda, da OBOŽAVA da spava. Takođe voli da igra košarku, ali ne toliko koliko voli da spava.

Pročitajte još  Legenda: Suga (BTS) napravio veliku donaciju sirotištima za svoj rođendan!

J-Hope ( Jung Hoseok )
– rođen 18. februara 1994. (23 god)

Treći reper u grupi. J-Hope je jedna veoma pozitivna i najsmejana osoba. Ponekad kada drugi članovi treba da se nasmeju za fotošuting on bi stao iza kamere i ‘izmotavao’ se kako bi ih nasmejao (i uvek uspe). Za njega najbitnija stvar je punjač.

Fanovi BTS-a se zovu Army, odnosno A.R.M.Y. – Adorable Representative M.C for Youth. U početku vam deluje nemoguće, ali vremenom ćete ih lako prepoznavati. Oni su trenutno na odmoru, ali njihov comeback je u septembru. Njihova najskorašnija pesma je ‘Come Back Home’. Zapravo, oni su je obradili. Originalnu pesmu peva Seo Taiji & Boys. Seo Taiji je sam odabrao BTS da obrade njegovu pesmu i veoma je zadovoljan rezultatom.

Imate moju toplu preporuku za obe pesme ili za njihovu bilo koju pesmu. Znam da K-Pop nije veoma popular na našim prostorima, ali ništa vas ne košta da preslušate. Nadam se da sam bar nekog zainteresovala, jer je ipak to bio moj jedini cilj.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde. Najbolji blog nedelje dobija knjigu izdavačke kuće Laguna a nju možemo da šaljemo samo na teritoriju Srbije!

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  BTS Army ima najbolju akciju, marcusmartinus.stalking je najbolja fan stranica godine!

6 thoughts on “Anđelin blog: Upoznajte BTS!

  1. Odlicno si to napisala!
    Nisam nesto voljela BTS, ali nakon ovog bloga su mi postali malo zanimljiviji ??
    Ipak ne treba imati predrasude o nekome!???

  2. Da se pise do sutra o njima ne bi se sve reklo i ne bi bilo dovoljno da se opise koliko su oni ustvari jedinstveni i savrseni??

    ARMYs glasajte za Soribada! Zasluzili su te nagrade! Fighting!?✊

  3. Ja obozavam BTS i uvek cu!!!💗💞💖💕💝💟🎁🎉💋😘😄😉😍😳

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.