Amyn blog: Moje mišljenje o samoubistvu

41

Ćaoo, ovo je moj prvi blog i u njemu ću da iznesem moje mišljenje o samoubistvu. Možda se neko neće složiti sa ovim ali kao što sam napisala: Moje mišljenje. Pa da ne dužim , počnimo.

Ovako, znam da ima osoba koje imaju nekih problema ali ja ipak mislim da to nije razlog da se ubijete. Jer vi nemate prave probleme, jer ipak vi ste samo djeca kao i ja. Neka djeca se ubiju npr. zbog psihičkog ili fizičkog nasilja od druge djece, zbog uvreda na internetu, zbog ismijavanja, zbog porodice.

E sad, kako mislim zbog porodice. Mnogo djece misli da ih njihovi roditelji ne vole, da ne obraćaju pažnju na njih. Ali u dosta slučaja oni to samo umišljaju (jer ako oni zahtjevaju da roditelji rade sve sto oni žele a roditelji to baš i ne bi trebali raditi jer nije baš ni to dobro, tako samo ” umaze ” dijete ) onda djeca kako sam i rekla umisle da roditelji ne obraćaju pažnju. Neka djeca se ubiju radi vršnjačkog nasilja , NE ! Ništa nije vrijedno toga da vi sebi oduzmete život . Vi znate da će djeca to uvijek da rade jer ipak to su djeca. Oduvijek su ismijavali svakoga i uvijek će. Jer u osnovnoj, pa ni u srednjoj školi niko ne zna šta je zapravo. A ta djeca koja vas ismijavaju (govorim o onima koji vas poznaju) vjerovatno to rade da se njima to ne bi desilo. Tako da ne brinite zbog toga, njih najviše boli kada im uzvratite veeelikim osmjehom.

A sada prelazimo na internet ismijavanje. Ok je ako se neko malo našali sa onim: nmg , urlam … mn je to potpuno ok. Jer to je samo malo sprdnje. Ali ponekad to moze prerasti u nešto puno veće. Pa doći do toga da se jedan mali blam proširi po cijelom fb-u ili po velikoj grupi od 20-30k i tada ta osoba postaje predmet sprdnje . I onda se ta osoba vjerovatno osjeća nevažno, jadno, nebitno itd . Pa se ubije misleći da će tako biti bolje. Ali poslije svi shvate šta su radili i da su ubili jadnu osobu koja je bila potpuno nedužna jer su neki degeni koji se prave Bogovi i ribe po fb-u (a u stvarnosti ne znaju tablicu množenja napamet) htjeli da ispadnu neke face pa su širili to i pravili priče . Kao što je stvar sa onom djevojčicom Medinom , koja je objavila video ostavio me dečko . Pokušala je dva puta da se ubije kako navode mediji. Iskreno i ja sam joj se smijala ali ne bas mnogo kao ostali. Ono što sam htjela da kažem ovim blogom je : Niko i ništa nije vrijedno toga da mi sebi uzmemo život. Nemojte, ti ljudi su nebitni. Jednostavno ignorišite. Nadam se da vam se blog svidio.
– Amy

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, redakcija@famoza.net a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde. Najbolji blog nedelje dobija knjigu izdavačke kuće Laguna a nju možemo da šaljemo samo na teritoriju Srbije!

FOTO: Pixabay

41

3 thoughts on “Amyn blog: Moje mišljenje o samoubistvu

  1. Slazem se sa tobom i blog je dobar.
    Ali mislim da si se mogla malo posvetiti porodicnom nasilju, sve u svemu poenta je dobra i SAMOUBISTVO NIJE RJESENJE.

  2. perfect <3333 Moze sledeci blog koja je bolja i poznatija serija PLL ili gossip girl? <33333333

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.