Ajsin blog: Prekid ljubavne veze ?

Vrlo je teško kada te ostavi osoba za koju si mislila da je ljubav tvog života. Osjećaš se kao da ti je neko istrgao srce, bacio ga, pa ga zgazio. Sve tvoje nade i snovi su uništeni, kao da je propao deo tvog života. Zato ga preboli, plači, ljuti se, udaraj po jastuku ili stavi sliku bivšeg na pikado.

Ono što ne treba raditi, u većini slučajeva uradimo. Niopće ga nemoj posjećivati, slati poruke, zvati ga. Nemoj uopće imati kontakt sa njim. Izbjegavaj mjesta na koja znaš da on izlazi, na koja ste izlazili zajedno. Ne traži znakove da će te biti zajedno, možda je ipak taj prekid nešto najbolje što ti se dogodilo. Nemoj se zatvarati u sebe, prekidati kontakt sa sebi bliskim ljudima, ne srami se tog prekida… Prihvati činjenicu da je gotovo – zadrži ponos i kreni dalje.

Vrlo vjerojatno ćeš opet iznova vrtiti protekle događaje u mislima. Činjenica je da ne možeš promijeniti prošlost, pa je uzaludno uopće se i truditi. Probaj prihvatiti situaciju kakva jest. Isto tako je beznadno zamarati se sa budućnošću, razmišljajući kako vam je mogao život izgledati da ste ostali zajedno. Stvarnost je da će ti budućnost izgledati ponešto drugačije od onoga što si zamislila, zato se potrudi da to prihvatiš.

Možda ti padaju na pamet razne osvete, ali nemoj ništa poduzimati po tom pitanju. Nemoj širiti loše glasine ili odavati stare tajne. Pogotovo nemoj izlaziti sa njegovim najboljim prijateljem kako bi se osvetila. Izbjegavaj bilo kakve situacije zbog kojih bi kasnije mogla požaliti. Budi dostojanstvena i upamti najbolja je osveta da te bivši vidi kako se sasvim dobro snalaziš i bez njega. Krenula si dalje i sretna si.

Imaj na umu da činjenica da je netko prekinuo sa tobom ne znači da mu više nije stalo do tebe – to samo znači da više ne želi ljubavnu vezu sa tobom. Vrlo je vjerojatno prekid njemu pao isto tako teško kao i tebi. Ako se počneš osvećivati, simpatije koje ova osoba osjeća prema tebi bi se lako mogle pretvoriti u mržnju, a i nestat će svaka mogućnost da ostanete prijatelji.

Napravi party sažalijevanja, ali neka to bude tvoja privatna zabava. Onda ustani iz fotelje, obriši suze i kreni dalje. Dobro bi bilo da se neko vrijeme suzdržiš od romantičnih veza. Daj si dovoljno vremena da zaliječiš rane. Za to vrijeme postavi ponovno život na noge i obnovi stara prijateljstva koja si možda zbog ljubavne veze zapostavila.

Prekid veze nije samo destruktivan, već je i kreativan proces.
Sviđalo se to tebi ili ne, prekid je isto toliko kreativan proces koliko je i destruktivan. Ono što ti se u stvari dešava je razaranje zajedničkog života koji si imala sa partnerom i ponovna izgradnja tvog samostalnog života.

Ovaj proces stvaranja može biti prilično turbulentan, ali isto tako može biti i uzbudljiv. Možda to još ne shvaćaš, ali pred tobom se upravo otvorilo novo poglavlje u životu. Upravo si dobila novu šansu da isprobaš nove stvari i nađeš pravu ljubav.

Stoga se nasmej i kreni dalje, možda je u početkuteško. Ali vjeruj – možda upravo taj prekid bude razloge da kreneš dalje i stvoriš bolji samostalni život.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on “Ajsin blog: Prekid ljubavne veze ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.