Marijin blog: Mojih 10 omiljenih pesama iz prošle godine!

Ćao, opet Marija. Pošto mi je Selenator_4life u komentarima na prošli blog predložila da napravim blog o 5 pjesama koje su me oduševile u prethodnoj godini. Ja sam eto umjesto 5, stavila 10, pošto imam više omiljenih pjesama iz prošle godine.

Na ovoj listi će se vjerovatno naći sve pjesme koje već znate i koje ste čuli mali milion puta. Pa u svakom slučaju hvala ti na ideji Matea(Selantor_4life,upratila sam ti ime preko kvizova 😉).

10. Demi Lovato – Tell Me You Love Me

Pjesma od Demike koja me blago rečeno oduševila. Iako nisam neki lovatic, Demi ima stvarno dobrih pjesama, koje volim. Jedna od njih je Tell Me You Love Me, koju obožavam. Po pjesmi se zove i njen najnoviji album, koji ima stvarno dobrih pjesama. Pored pjesme, jako me oduševio spot. Spot u kojem su sigurno fanovi shvatili, da su se u jednom trenutku Demi ali i mladoženja u spotu, pojavili u jednoj od mojih omiljenih serija Grey’s Anatomy. Demi se u Grey’s Anatomy pojavila u jednoj epizodi( ne znam u kojoj tačno) kao pacijent, a ovaj mladoženja iz spota je u seriji bio jedan od glavnih likova, Jackson Avery. To me stvarno oduševilo u spotu.
Pa iako je pjesma sjajna u svakom smislu te riječi,našla se na posljednom mjestu moje liste. Jednostavno po meni se ne može mjeriti sa nekim drugim pjesmama.

9. David Guetta feat. Justin Bieber – 2U

Ova lista ne može proći bez Biebsa. Svi znaju da sam ja velika belieberka,i to već dvije i pol godine. Iako bi većina vas pomislila da ću staviti DESPACITO(REMIX), ta pjesma mi je odavno dosadila. A uz to, tekst pjesme mi je odvratan, pa ga tako spašava melodija. Za razliku od Despacita, 2U mi se jako svidjela. I mogla bih je slušati jako dugo. Spot mi je jako simpatičan,ali mi je draži neslužbeni spot sa Viktorijinim Anđelima 🙂.
Iako je pjesma super, kao i spot, našla se na predzadnjem mjestu moje liste.Iako stvarno volim Biebsa,pjesma mi nije ostavila neki utisak kao što su pjesme od nekih drugih izvođača.

8. Harry Styles – Sign Of The Times

I directionerka sam, pa onda nije čudno što obožavam dečke iz 1D.
Ovom pjesmom sam bila opsjeduta tokom čitave godine, obožavala sam je i dalje je obožavam.
Predivan tekst, uz predivnu melodiju i nevjerovatnim Harry-jevim glasom su učinili ovu pjesmu fenomenalnom. Divna pjesma u svakom pogledu koja je osvoljila dosta nagrada i hrpu nominacija. Ovo mu je takođe jedna od popularnijih pjesama iz njegovog prvog solo albuma, koji nosi ime po Harry-iju.
Predivna i sjajna, ova pjesma se našla na osmom mjestu moje liste.

7. Ariana Grande and John Legend – Beauty And The Beast

Predivna balada sa Ari i Johnom. Ari je u spotu izgledala poput predivne princeze sa fenomenalnim glasom. Inače volim Johnove pjesme, a uz to sam i velika arinatorka, tako da ništa manji spektakl nisam očekivala od ove pjesme. Ova balada defintivno je učinila film koji je bio sjajan, još boljim.
Prelijepa balada se našla na sedmom mjestu moje liste.

6. Niall Horan – Slow Hands

I još jedan momak iz 1D 😀. Pa nije tajna da mi je Niall omiljen momak iz 1D, iako je svima Harry. Obožavam sve momke iz 1D, ali Niall zauzima posebno mjesto u mom srcu. U njega sam se prvog zaljubila od ostalih momaka, i pomoću njega sam upoznala 1D.
Ova pjesma je bržeg ritma nego njegova prva pjesma u solo karijeri,This Town. I komotno mogu reći da mi se Slow Hands više svidjela nego This Town, koja mi je dobra. Slow Hands mi je jedna od omiljenih sa njegovog prvog solo albuma ”Flicker”, pored Too Much To Ask i You And Me.
Prelijepa pjesma, sa tekstom koji mi se stvarno svidjeo i sa bržom melodijom iako je balada.
Jedna od mojih omiljenih pjesama, se našla na šestom mjestu.

5.CNCO, Little Mix – Reggaeton Lento (REMIX)

Super pjesma, ljetne melodije koja me podsjeća dosta na Despacito. Samo što radiji nisu pretjerali puštajući ovu pjesmu toliko puta da mi dosadi, i tekst je ljepši.
Iako mi se svidjela i bez REMIXA, nekako mi je baš sjela sa REMIXOM. Djevojke iz Little Mixa su upotpunili pjesmu svojim predivnim glasovima i učinili pjesmu je još boljom. A spot je vatren i uz puno plesa je naravno.
Reggaeton Lento se našla na sredini moje liste.

4. Lorde – Green Light

U zadnje vrijeme dosta slušam Lorde. Tako sam otkrila njen pretalentovan glas i njene prelijepe pjesme. Jedna od pjesama koje su mi se jako svidjela je Green Light. Green Light se nalazi na njenom najnovijem albumu ”Melodrama”. Čitav album je extra i preporučujem da ga obavezno poslušate. Jedna od zanimljivosti kod Lorde je to što je Balkanskog porijekla i jedna koja me stvarno oduševila. A to da je legendarni Dejvid Bouvi rekao da je Lorde budućnost muzike i da je nevjerovatno koliki talenat ima. To nije mala stvar, pošto Dejvid Bouvi je velika legenda.
Tako da me ova stvar stvarno oduševila u vezi Lorde.
Green Light je zauzela sjajno četvrto mjesto na mojoj listi.

3. Selena Gomez – Bad Liar

Stigli smo do trećeg mjesta, koje zauzima jedna i jedina Selena Gomez.
Predivna pjesma sa extra tekstom i neobičnim spotom koji je stvarno dobar. Sel je preuzela četri uloge u ovom spotu gdje se radnja dogadja 70-tih godina prošlog vijeka u jednom mjestu. Spot je stavrno dobar, ali pjesma mi se još više svidjela od spota(što je stvarno rijetko u mom slučaju).
Pjesma odlikuje sjajnom melodijom i zanimljivim tekstom, sa razlogom je zauzela treće mjesto na mojoj listi.

2. Ed Sheeran feat. Beyonce – Perfect

I ova lista nikako nije mogla proći bez Eda. Koji je stvarno oduševio sve prethodne godine. Ali umjesto Shape of You koji je bio prvak na svim listama, ja sam izabrala Perfect. I to gdje mu je gostovala najpoznatija pjevačica na svijetu, Beyonce. Iako je pjesma i bez Beyonce,blago rečeno i više nego dobra. Meni se više dopala sa Beyoncinim glasom koji se sjajno utopio uz ovu sjajnu baladu i uz Edov glas, baladu učinila prelijepom.
Perfect se nasla na odličnom drugom mjestu.

1. Taylor Swift ft. Ed Sheeran, Future – End Game

I evo nas na samom kraju moje liste. Po meni pjesma koja me najviše oduševila prošle godine je End Game. Uglavnom čitav album REPUTATION od Tay me oduševio.Taj album je stvarno nevjerovatan i ne sumnjam da će Tay pokupiti mnogo nagrada za njega. A da ne pričam kako je sve oduševila albumom i premašila očekivanja. End Game mi je jedna od omiljenih pjesama sa albuma, pored I Did Something Bad,Delicate,Getaway Car i This Is Way We Have Can’t Nice Things.Ali sve ijedna pjesma je nevjerovatna i posebna na svoj način. Danas kada pišem i šaljem ovaj blog 12.1. je izbacila spot. Spot je predivan i precool. U sva tri spota koja je izbacila se nalaze znakovi koja imaju različita značenja.Planiram napraviti i taj blog, ali sada ću samo spomenuti neke osnovne oznake kao riječ zmije na japanskom što se vezuje za novu eru. Da ne dužim dalje,ovo je lista od 10 pjesama koje su mene najviše oduševile tokom prošle godine, iako je broj mnogo veći.Tipa mimo tih 10 pjesama se treba nalaziti i pjesme Camile Cabello,5H,Halsey,Zayna,Liama,Louisa,Sam Smitha,još pjesama od Tay,Eda,Biebsa,Demi i Sel i još nekih pjesama napisanih za filmove. Moja prava lista je mnogo, mnogo duži.

Nadam se da ste uživali u blogu i da vam se svidjeo. U komentare napišite utiske i prijedloge za idući blog. Pa vidimo se do sledećeg puta, veliki pozdrav 👋.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, redakcija@famoza.net a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

6 thoughts on “Marijin blog: Mojih 10 omiljenih pesama iz prošle godine!

  1. Blog ti je stvarno fantastičan i ima dosta pjesmama koje su i meni drage, pogotovo od momaka iz 1D, samo što bi ja dodala Liama….
    Opet sam u ovom blogu našla mnogo zajedničkog s tobom😂😂 da mi nismo klonovi.😂
    Možda da u idućem blogu napišeš 10 tebi najdražih pjesama 1D🤔?

  2. Super blog. Baš fino pišeš. Hvala ti što si napisala blog baš na moju ideju😙 Možeš napraviti, ako pratiš malo više serija, listu serija koje voliš, ne moraju biti u jednoj godini.❤

    1. Hvala stvarno se trudim ❤.
      Mislim da kada bih i probala da ne bih mogla naci serije koje sam pogledala a da su iz iste godine 😂.
      Vidjecu, imam ih stvarno dosta, mislim da je to veci izazov za mene nego za pjesme.

  3. znaciii pjesmeee suu svakaa vrh aliii CNCO sa Little Mix dominira definitivno.Preko ove pjesme se sam postala CNCO-owner obozavam ihhh maloo je recii

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.