Ivin blog: Kako uslikati savršenu sliku?

Ovo je moj drugi blog i moram napomenuti da mi je jako drago što imam priliku da ga napišem. Današnja tema je “Kako uslikati savršenu sliku?” Ja se bavim fotografijama i mogu reći da je to za mene jedan od najljepših hobija barem meni. Ukoliko ste početnik nema brige! Ovdje imam par savjeta koji će vam pomoći da se poboljšate. Naravno ima više vrsta fotografija ali ću ja pričati o quality fotografijama.

Dakle, najbitnije je koliko kamera ili telefon ima megapixela. Najmanje bi trebalo imati 10 iz razloga što megapixeli utiču također na kvalitet slike. Osvjetljenje treba biti solidno odnosno, ni previše jako a ni slabo jer to ne bi izgledalo baš najbolje. Što se tiče predmeta, možete uzeti bilo koji predmet poput knjige, flašice, parfema i mnogih drugih. Naravno, ne moraju biti samo predmeti, slikati i neke zanimljive građevine ili npr. neki restoran i slično.

Sljedeći je fokus. To je isto jako bitno i mnogo utiče na sliku. Možete podesiti i na automatski fokus ali možete i klikom na predmet fokusirati. Prelazimo na pozadinu. Što se tiče pozadine, pozadina može biti soba, priroda i slično, ali bitno je da se predmet uklopi u pozadinu. I poslednje što bih željela napomenuti jeste; Nikada nemojte slikati Retricom i Candy camerom iz razloga što su to aplikacije za selfije ali ne za quality fotografije! 🙂 Nadam se da će vam moj blog biti od koristi jer to je zapravo i poenta ❤

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde. Najbolje blogove nagrađivaćemo knjigama izdavačke kuće Vulkan!

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Smatra da je rad sa tinejdžerima i borba za dolazak mladih zvezda u region najbolji posao na svetu, iako malo ko to razume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.