Blog naše Teodore Aćimović: Maturski saveti

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
52
Views:
25


Mala matura. Događaj koji u osnovnoj školi svi željno iščekuju. Osmaci, bila sam u vašoj koži prošle godine, znam kako se osećate. Iako je prošlo godinu dana, svega se sećam kao da je bilo juče. Pošto period matura već počinje verujem da će vam ovih nekoliko saveta pomoći, jer bih ja volela da ih je meni neko rekao pred maturu.

Haljina je ključna stvar, devojke će se složiti. Predlažem vam da ne maštate previše o maturskoj haljini jer savršenu haljinu koju želite, u većini slučajeva, nećete naći. Naprotiv, pronaći ćete neke sasvim drugačije modele i dezene. Savetujem vam da se ne zaletite i kupite prvo što vam se svidi, malo se potrudite jer je mogućnost da ćete naći neku haljinu koja vam bolje stoji ogromna. Takođe, ne morate potrošiti čitavo bogatstvo, možete pronaći sasvim lepe i pristojne haljine za neku manju sumu novca.

Ja sam imala puno problema što se tiče frizure. Zakazala sam kod frizera, otišla, pokazala mu sliku frizure koju želim i bila zaista prijatno iznenađenja njegovom pozitivnošću, dok se nisam pogledala u ogledalo. Ukratko, izgledala sam kao Elvis Prisli sa dugom kosom, naravno da to nije bila frizura koju sam želela. Najgore od svega je što sam želela sasvim jednostavne talase. Kasnije sam morala sama kući da prepravljam pa je izgledalo malo bolje. Uglavnom, zaključak je da je najbolje da zakažete kod već proverenog frizera, a ako imate prilike neka vam napravi tu istu frizuru nekoliko dana pred maturu, osim ako ne želite biti iznenađeni koliko i ja.

Ako želite da sve uradite na vreme i ne zakasnite na maturu (kao neki…) morate dobro isplanirati sve. Sigurno planirate fotosuting pre mature, ali uračunajte i rodbinu. Ako zakazujete frizuru i šminku gledajte da to bude već gotovo bar sat pre mature. Sigurno tu možete ugurati fotografisanje i još neke sitnice. A što se tiče sitnica, najbolje da napravite spisak. Ja sam u društvu stresa zaboravila da stavim parfem, spakujem razne stvarčice u tobicu i još štošta. Verujte mi, do kraja večeri će vam pojedine stvarčice stvarno nedostajati.
I naravno, ne zaboravite da se zabavite. Uživajte u toj večeri dok možete, jednom ćete je doživeti. Ako se neke neprijatne situacije i dogode ne posvećujte im previše pažnje, najmanje su bitne. I da, preživećete, ne brinite!

Teodora je stalna saradnica portala Famoza.net. Pišite joj na adresu teodora.acimovic@famoza.net i pogledajte njen blog, Teodora’s Small World.

5 thoughts on “Blog naše Teodore Aćimović: Maturski saveti

  1. Super blog,stvarno korisni saveti ;)Iskreno,ne iščekujem toliko maturu,nekako sve ovo izgleda previše naporno i nekako sam mnogo nervozna hahahh

  2. Slazem se za ono fotografisanje, svi zele da se slikaju sa tobom, a ti si planirala da to traje oko 15 minuta, tako da neki zakasne

  3. Odličan blog, dobri saveti i u potpunosti si u pravu.
    U svakom slučaju to je mala matura i nema potrebe da se toliko neko troši. I uvek treba računati da će se slikanje sa rodbinom odužiti i to dosta, bolje krenuti sa tim makar 30 minuta ranije 😉

  4. Sledeće godine je moja ?. Ove godine ću ići kod osmaka na maturu, jer je kod nas običaj (nzm da li je tako u drugim školama) da sedmaci idu kod osmaka na maturu jer su oni sledeći osmaci. I to je dobro ?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *