Škola uskoro počinje: Krenite s pripremama na vreme!

5e28bff52dc6d541fb4b7498d5488437

Verujem da i vas uopšte ne raduje činjenica da se uskoro vraćamo u školske klupe, ali bolje je početi s pripremama na vreme. Priprema za školu je jedina činjenica koja me raduje. Poslednjih godina sam rešila da malo eksperimentišem sa školskim priborom i sličnim stvarima, kao i da promenim svoju školsku rutinu. Naravno, na to je dosta uticalo i otvaranje bloga, ali evo i nekih obaveznih stvari i saveta pred novu školsku godinu.

Pod “spremanje” podrazumevam sve, od “a do š”. Dakle, možda ćete reći da ovo rade samo štreberi, ali nije tako. Uzmite nove knjige i pročitajte prve dve-tri lekcije. To je ono što ćete prvo početi da radite i definitivno će značiti ako znate da trebate obnoviti neku lekciju od prošle godine, a ne da vas nastavnik iznenadi nekim pitanjem, a očekuje da ga znate. Naravno, ako znate, nećete zaboraviti, ali svakako vredi obnoviti.

6e5994325e6fa0571f2633a130d8cc3f

Kao što rekoh, počela sam i dosta da eksperimentišem sa školskim priborom. Kod nas se većinom prodaju jednobojne, obične i dosadne sveske, olovke i ostale stvarčice. Ipak, u nekim knjižarama se mogu pronaći sveske zanimljivih printova, kao i ostatak školskog pribora. Ako ništa, uvek možete pronaći zanimljive DIY ideje na internetu, pa možete sami napraviti veoma lako.
Sigurna sam da dosta vas uskoro kreće u srednju škola i iako ja u srednju krećem tek sledeće godine, moj brat kreće sad, pa se stavljam na njegovo mesto. Ipak počinjete jedno novo poglavlje svog života i veoma je redak slučaj da ćete ići u istu školu sa nekim iz vašeg bivšeg odeljenja, ali opet nećete znati nikog. Ako ste stidljivi nemojte očekivati da ćete već prvog dana pokupiti brdo prijatelja, probajte do kraja raspusta malo da se opustite i da sklopite neka nova prijateljstva. Na bazenu ili plaži možete da naletite na buduću BFF.

Rano ustajanje za školu je kao noćna mora, posebno sada kada smo se navikli da spavamo do podneva. Dakle, smanjite vreme koje uveče provodite na kompjuteru na 22h i vremenom ćete navići da ustajete oko pola 7, 7h bez da razbijete telefon ili budilnik, ali krenite to da praktikujete u što skorije vreme ako želite da se naviknete.

Sigurna sam da je skoro svima soba i radni prostor u totalnom neredu ili je tu previše letnjih stvarčica i ukrasa, ali to nam nikako neće pomoći kad krene školska godina, već će nas samo dekoncentrisati. Zato, ako ne želite da vam sto bude potpuno prazan već sada počnite da tražite i pravite simpatične organajzere za školski pribor, pa ljudi, ima na million ideja, ili neku jednostavnu, a lepu policu za knjige, ma postoji na million stvari, a neke možete i kupiti, ako ne volite da ih pravite.

Pa šta još uvek čekate? Škola će veoma brzo početi, ne želite da sve morate uraditi u jednom danu?!
Pitanja, sugestije ili predloge za sledeći tekst mi šaljite na mejl teodora.acimovic@famoza.net !

Teodora je stalna saradnica portala Famoza.net. Pišite joj na adresu teodora.acimovic@famoza.net i pogledajte njen blog, Teodora’s Small World.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.